• Ponieważ będę musiał zrekonfigurować serwery przez najbliższe parę dni możliwe są przerwy w funkcjonowaniu forum.
  • Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Co pijemy jak możemy

@Zibi911 😉
3hNi.gif
 
:)
 
Straszny zastój zapanował w tym temacie...
czas... się napić...
20231202_215948.jpg

A wtedy zapanuje pokój i braterstwo dusz
7f7bf20b-1.jpg
 
Rżnięte? Nie chce wiedzieć co było w kadzi.
 
@jerseyAdmin bardzo dobre piwerko, to jest miks jasnego i ciemnego piwa 🙂.
W sumie można powiedzieć, że takie zlewki ze wszystkich kadzi 😆
 
A Pražačka to się już nikomu nie podoba???
Piwko typowe czeskie lekkie, bez wodotrysków, ale OK, za to etykieta... mniam :cool:
 
kojarzy się z barmanka (Struzikową) z „u pana Boga w ogródku” 😀
 
no ale te 4 kufle = mniam 😇
 
Na etykiecie były 4, jeden "rogaty" stoi z boku, gdzie jest szósty??? 🧐
Podebrałeś??? 🤯
 
Dwa z lewej, dwa pośrodku i dwa po prawej 😁
 
Prawie nie piję piwa więc się mogę ponabijać co najwyżej :) Ostatnio kupiłem 0,33 czerwonego ale które zawsze lubiłem i wylałem pół bo mi nie smakowało.

Ostatnio raczę się sake (głównie kimoto czyli tradycyjnie warzoną) która mi bardzo dobrze wchodzi podgrzana.
 
sake? Jak to się pije, bo nie miałem przyjemności
 
Tu coś jest o tym, jak:
 
sake? Jak to się pije, bo nie miałem przyjemności
Jak wszystko, można pić, można celebrować, a można dać z gwinta do oporu.

W sumie zależy od rodzaju, ale klasycznie to lekko podgrzaną w małych czarkach, najsmaczniejsza wtedy. Moim bulem uha (cytując Tytusa deZoo) jest to że w sumie ciężko w Polsce o restauracje serwujące dobre sake. Ale to tak jak z miodem pitnym. W większości nie ma, a jak jest to trójniak z Apisu :(
 
Last edited:
Olać trójniaki, te dwójniaczki są super, a półtoraczki jeszcze lepsze
20231206_134254.jpg

Akurat teraz w tych flaszeczkach zagościło dobre wino własnej roboty z czarnej i czerwonej porzeczki - bardzo ekstraktywne w tym roku wyszło :)
 
Wczorajszy wieczór to był mały skromny test koncernowych porterów . Lubię ten styl. Żywiec zawsze mi leżał tym razem sprawdziłem Okocim Mistrzowski oraz Perłę. Oba bardzo dobre, Perła szkoda ze tylko 330 ml ;) styl i moc idealne na obecna gowniana pogodę ;)

Na deser piwko swietomarcińskie od . Bojana. Mimo ze w smaku udało się uchwycić taki aromat fajny rogalowy i bialy mak to na dłużą metę zbyt duży ulep. Powinni to sprzedawać w małej butli
 
Back
Top